1) Dostopnost informacij

Podjetje Linker-com d.o.o  se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), kontaktne podatke, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), vse cene so jasno in nedvoumno določene in razvidno je prikazano, če že vsebujejo davke  in stroške prevoza.

2) Način poslovanja

Podjetje Linker –com d.o.o  posluje v obliki spletne trgovine ali po predhodnem naročilu na sedežu podjetja.
V večini primerov so naši izdelki neprodane zaloge , ki jih sami uvažamo iz držav EU, največ iz Nemčije.
Izdelki so neprodane zaloge oz. višek nabave ali prodaje renew ali refurbished program.

V kolikor so naši računalniki novi iz redne prodaje, je zapisano na vsakem izdelku na naši strani posebej REDNI PROGRAM

3) Cene

Cene vseh izdelkov so izražene v EUR in vsebujejo DDV.  Prodajalec je davčni zavezanec.

4) Način plačila

z nakazilom na račun TRR (po ponudbi / predračunu), z gotovino ob prevzemu, možnost plačila tudi s karticami (velja spletna cena) ali na obroke.

5) Vračilo izdelkov

Izdelki, ki jih vračate, naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite original račun. Priporočamo vam, da izdelkov pri katerih takoj po prejemu ugotovite, da barva, velikost ali katera izmed drugih lastnosti, ni taka kot ste si predstavljali, ne odpirate v celoti ali jih sploh ne odprete, v kolikor je to mogoče. Pri odpiranju embalaže pazite, da embalaže ne poškodujete, ter da embalažo vključno z vso vsebino, ki je varovala vaš izdelek in posamezne dodatke, skrbno shranite vsaj pol leta od dneva prevzema, tako da bodo vaši stroški pri morebitnem vračilu čim manjši. Pri pošiljanju izdelka na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne prejemamo.

Odškodnina za znižano vrednost izdelka znaša:

– v primeru, da je originalna embalaža izdelka poškodovana ali nepopolna, najmanj 15% vrednosti izdelka, vendar ne manj kot 20,00 EUR,

– v primeru vidne uporabe izdelka (vidne manjše poškodbe oziroma spremembe na izdelku) najmanj 25% vrednosti kupnine, oziroma več, v kolikor gre za okvare, odrgnine ali druge na izdelku trajno vidne posledice uporabe; tovrstnih poškodb, ki jih niste prijavili takoj po prevzemu izdelka in pred odstranitvijo zaščitnih folij, proizvajalci ne priznavajo kot okvaro na izdelku!

– pri notesnikih in računalnikih znižano vrednost izdelka predstavlja tudi strošek povrnitve v prvotno stanje: pregled in čiščenje virusov, brisanje ustvarjenih datotek in nalaganje operacijskega sistema in druge programske opreme, ki je bila naložena.

Vaše zahtevke za vračilo blaga bomo v navedenih in drugih podobnih primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine ter možnosti, ki nam jih zagotavljajo naši dobavitelji. Prosimo, da upoštevate, da v teh primerih lahko omogočimo le zamenjavo z drugimi izdelki po vaši izbiri, kupnine pa ne vračamo.

-vrniti ni možno programske opreme, in tudi ne računalnikov na katere smo na vašo zahtevo prodali in naložili drug operacijski sistem kot je bil originalno nameščen na računalniku ( npr: v večini primerov hoče stranka namesto 10/11 Home premium , win 10 ali 11 profesional) , ali na vašo željo dogradili ali zamenjali del strojne opreme, npr: menjava diska

– če stranka z izdelkom ni zadovoljna ji poštnine za vrnjen izdelek ne vrnemo.

6) Garancija

Naši izdelki imajo 1 letno standardno garancijo, za podaljšanje garancije nas kontaktirajte.

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Garancija se uveljavlja v skladu z zakonom in pod pogoji, ki so navedeni na garancijskem listu. Če artikel vračate v garancijo, je le-ta lahko rabljen in je zaželjeno, da se ga pošlje v originalni embalaži, obvezno pa je priložiti vse predmete nakupa (priključni kabli ipd.) in navesti vzrok vračila oz. opis napake.

7) Napake na spletni strani

Napake na spletni strani (opisi izdelka in cene) niso namerne in niso izključene. Če je opis in cena izdelka, ki ste ga naročili, napačna, vas bo o tem dejstvu obvestil prodajalec podjetja in vam ponudil možnost, da izdelek kupite po pravilni ceni, ki vam jo bo tudi navedel.

Prav tako bo podjetje odpravilo napako in se vam opravičilo zanjo.

Podjetje Linker-com izdelka stranki ne bo prodalo po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, če je bila stranka o tem pravočasno obveščena.

Podjetje si pridržuje pravico, da napako popravi v roku treh (3) delovnih dni od dne, ko je bilo o napaki obveščeno.

8) Dostava

Podjetje  mora blago dostaviti v obljubljenem času. Stroški dostave se po predhodnem dogovoru obračunajo po ceniku Pošte Slovenije. Kadar naročamo izdelek po naročilu stranke se lahko dostava zamakne tudi do 14 delovnih dni.

9) Pravica do zasebnosti

Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

10) Odveza odgovornosti

Podjetje se bo po svojih najboljših možnostih trudilo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

11) Pritožbe in spori

Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Podjetje je dolžno vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Izdelek spada v višek zalog ali neprodanih zalog
Naši izdelki spadajo pod višek zalog ali neprodanih zalog. Pomeni, da je izdelek lahko bil odprt ali kje razstavljen. Vendar to ni nujno. Velikokrat se zgodi, da je dobavitelju ostala zaloga in nam tako ponudi izdelke po nižjih cenah. Izdelki so prepakirani.

Novo – redna prodaja
pod to skupino izdelkov spadajo izdelki, kateri imajo originalno embalažo. V večini so tudi original zaprti, odpremo jih samo za graviranje tipkovnice. Kadar izdelek spada pod novo je to napisano pod izdelkom.

Renew & Refurbish
Tehnologija napreduje zelo hitro, včasih še prehitro, zato lahko trgovec v takih primerih ostane z neprodano zalogo v skladišču, medtem ko ima na policah že novo pošiljko. Zaradi dobrega sodelovanja trgovcev in proizvajalcev se neprodana zaloga vrne do proizvajalca, ki jo temeljito pregleda in jo  ponudi naprej po novih cenah.

Občasno se zgodi, da se na trgu določeni izdelki v masovni proizvodnji ne prodajo dovolj hitro, kot je bilo predvideno. V takih primerih govorimo o višku proizvodnje ali neprodana zaloga , ki pa se je proizvajalec želi hitro znebiti, zato se tako blago ponudi kot Neprodana zaloga, saj se lahko zaradi nižje cene hitro proda.

V programu »Nova neprodana zaloga – Renew«  je torej oprema, ki je po kakovosti enaka kot izdelki iz redne prodaje, saj za njo stoji proizvajalec sam. Vsi izdelki iz tega programa imajo 12-mesečno garancijo proizvajalca z možnostjo podaljšanja na 36 mesecev.

Podjetje bo v petih (5) delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka.

Podjetje si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

12) Nadgradnja računalnika

Nadgradnja ramov in diskov pri nekaterih modelov ni mogoča.

13) Embalaža

Večina naših izdelkov je prepakirana v embalažo našega podjetja, vključno z logotipom.

Piškotki

Kaj so piškotki

Piškotki so besedilne datoteke majhne velikosti, ki se namestijo na uporabnikovo napravo pri obisku spletnih strani.  Namen piškotkov je analiza spletnega prometa, izboljšanje uporabniške izkušnje, shranjevanje nastavitev uporabnika in drugo.  S strani informacijske pooblaščenke so bile izdane smernice glede uporabe piškotkov.

Katere piškotke uporabljamo

NazivTrajanjeNamen
_ga2 letiGoogle Analytics – zbiranje podatkov za statistiko ogledov spletne strani
_gat10 minutGoogle Analytics – zbiranje podatkov za statistiko ogledov spletne strani
PHPSESSIDDo konca sejeUporabniški račun
wp-settings*1 letoUporabniški račun
wordpress_*Do 14 dniUporabniški račun

 

Upravljanje s piškotki

S piškotki lahko upravljate tako, da kadarkoli spremenite nastavitve zasebnosti na spletni strani ali pa v nastavitvah brskalnika spremenite način, kako brskalnik uporablja piškotke. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani.

 

Zavihek outlet in rabljeno

Na naši strani lahko opazite zavihek outlet in rabljeno. Pod to kategorijo spadajo prenosniki in računalniki, ki so obnovljeni (višek prodaje) oziroma rabljeni (imajo v naslovu besedo rabljeno). Pri nakupu iz programa Outlet boste prihranili denar. Pakirani so v eko embalaži, katera ne škoduje naravi. Vse kar je pod tem zavihkom je na zalogi pri dobavitelju.